29 November 2016

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Hotelchamp is Challenger van het jaar
29 November 2016

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Booking.com en Expedia kunnen hun borst natmaken: Hotelchamp is dé Challenger van Nederland. 'Deze prijs is ons op het lijf geschreven.'

Met een daverende pitch won Kristian Valk woensdag in de Rode Hoed in Amsterdam de titel Challenger van het Jaar. Samen met zijn compagnon Kasper Middelkoop bouwt hij sinds vorig jaar aan een softwareplatform waarmee hotels zélf boekingen kunnen scoren. 600 hotels in 23 landen maken er inmiddels gebruik van. ''Deze prijs is ons op het lijf geschreven", reageert een trotse Middelkoop na het winnen van de beker.

Hotelchamp voegt zich met het winnen van de prijs in een illuster rijtje met winnaars als Picnic (2015), Dedact (2014) en Snappcar (2013). Behalve eeuwige roem en de felbegeerde wisselbeker wint Hotelchamp 5.000 adviestegoed van EY en 6.000 euro mediawaarde op Sprout.nl.

Bewijs

"Dit is het bewijs dat we op de goede weg zitten", zegt Valk over het winnen van de Sprout-titel. "Maar misschien nog wel belangrijker, het helpt ons bij het aantrekken van nieuw talent. We werken nu met 35 ‘champs’ die hotels helpen, daar kun je er nooit genoeg van vinden.”

Voor Hotelchamp begint het grote werk eigenlijk nu pas, met een ambitieuze roadmap. “Als je mij over een jaar weer spreekt, dan zijn wij waarschijnlijk in twee keer zoveel landen actief, met duizenden hotels.”

Hotelchamp is Challenger van het Jaar omdat wij een revolutie in de hotelwereld teweeg brengen”, begon Valk eerder op de dag zijn pitch. Na later bleek geheel terecht zonder enige valse bescheidenheid.

Hotelchamp stort zich op een online boekingindustrie met een omzet van 500 miljoen euro, en “een enorm probleem”: 80 procent van de boekingen gaat via Booking.com en Expedia, die commissies vragen tot 30 procent. En bij al die boekingen eis er geen sprake van direct contact tussen een hotelondernemer en zijn klant.

“Gelukkig is er een kans”, zegt Middelkoop. Hij ziet wereldwijd hetzelfde zoekgedrag, waarbij 99 procent van de mensen een hotelsite verlaat en ergens anders boekt. De software van Hotelchamp valt dit probleem aan door bezoekers te analyseren en hun gepersonaliseerde aanbiedingen voor te schotelen. software herkent bijvoorbeeld iemand uit een bepaald land, met kinderen. Daarop wordt het aanbod afgestemd, bijvoorbeeld een gezin dat rond kerst wil boeken.

Hotelchamp sloot tot nu toe 600 hotels (waaronder ook ketens) in 23 landen aan op zijn softwareplatform. Hotels betalen hiervoor een maandelijks bedrag.

In feite worden hotels zo voorzien van de technologische kracht van de grote boekingplatforms. Maar, zo richt Middelkoop zich tot hotels, “een Booking.com zal nooit met jou aan de gang gaan om jouw conversie te verbeteren”.

Bron: Sprout

News

Kamerkampioen

Kamerkampioen

Hotelchamp probeert de macht van boekingsites te breken en hotels commissie te besparen. Kasper Middelkoop (34) Is: CMO en oprichter Hotelchamp Favoriete vakantie: Mali Resort op Koh Lipe, Eme Catedral Hotel in Sevilla Kristian Valk..

Read more

Tiqets groeide met duizenden procenten en is daarmee de snelstgroeiende startup

Tiqets groeide met duizenden procenten en is daarmee de snelstgroeiende startup

Voor het tweede jaar op rij is Tiqets de snelst groeiende startup van Nederland. Het liet andere groeibedrijven, waaronder Vandebron en Srprs.me, ver achter zich. Het strijdt nu mee om de titel 'snelst groeiende startup..

Read more

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Booking.com en Expedia kunnen hun borst natmaken: Hotelchamp is dé Challenger van Nederland. 'Deze prijs is ons op het lijf geschreven.' Met een daverende pitch won Kristian Valk woensdag in de Rode Hoed in Amsterdam de..

Read more

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Amsterdam-based SaaS startup for the hotel booking industry Hotelchamp secured a 1.75 million euro seed investment from several informal investors. The money will be used to continue its growth. Founded in 2015 by Kristian Valk..

Read more