27 January 2015

De Digitale Wereld: Groningse bedrijven gaan (voor) goud

De Digitale Wereld: Groningse bedrijven gaan (voor) goud
27 January 2015

De Digitale Wereld: Groningse bedrijven gaan (voor) goud

In de Deloitte fast 50, een overzicht van de vijftig snelst groeiende techbedrijven van de Benelux zijn vijf Groningse bedrijven te vinden.

Bedrijven als Voys, Looking for Booking en BelSimpel draaien al een aantal jaren mee en hebben hun sporen inmiddels verdiend. Bedrijven als HackerOne hebben zelfs hun overstap gemaakt naar de Verenigde Staten, naar het walhalla van de internet business in Sillicon Valley om daar door te groeien.

Dat er in Groningen ook hele serieuze dingen gebeuren op het gebied van internet is dus wel duidelijk.

Crowdynews
Afgelopen maand ontving het Groningse bedrijf Crowdynews vanuit Nederland en het buitenland 2,5 miljoen aan investering voor de verdere doorgroei van het bedrijf. Een prestatie die zelfs door voormalig Europees vice-president Neelie Kroes werd bejubeld.

Crowdynews zorgt ervoor dat wereldwijd journalistieke artikelen worden aangevuld en verrijkt met relevante berichten uit de sociale media. Zo zorgen ze voor een relevante en actuele aanvulling van het huidige nieuws. Dit Groningse bedrijf, met inmiddels 60 mensen op de loonlijst, is daarin wereldwijd marktleider.

Top 10
Mede-oprichter Edwin Kuipers is blij met de financiering: 'We kunnen dit geld gebruiken voor de verdere doorgroei van ons bedrijf. We willen ons de komende jaren nog meer richten op innovatie. En een bedrijf met inmiddels 60 medewerkers kan altijd een stevige financiering gebruiken.'

De ambitie van Kuipers en de zijnen is niet mals: 'We willen doorgroeien tot de top 10 van internationale nieuwsbedrijven. Wij hebben hele grote ambities. Wij denken ook zeker dat wij deze waar kunnen maken.'

Leefklimaat
Toch blijft Crowdynews, ondanks haar stevige internationale ambities, haar Groningse afkomst trouw. Van verhuizen is geenszins sprake. Crowdynews is juist erg blij met Groningen als plaats voor het hoofdkantoor.

'Wij zijn bijvoorbeeld erg tevreden met onze nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit', zegt Kuipers. 'Ook zijn medewerkers in Groningen relatief goedkoper dan in Amsterdam of Amerika. Wij zijn dus heel erg blij met onze vestigingsplaats. Het leefklimaat is hier ook erg goed, maar dat hoef ik de Groninger niet uit te leggen.'

De Digitale Wereld
Digitale trendwatcher Jarno Duursma is dagelijks aan het werk bij bedrijven die bezig zijn met digitale ontwikkeling en innovatie. Groningen is daarin in Nederland één van de koplopers, maar dat valt soms maar moeilijk te zien.

Jarno gaat de komende tijd op bezoek bij verschillende innovatieve bedrijven in Groningen en doet daar bij RTV Noord verslag van in de rubriek De Digitale Wereld.

Bekijk de video: Groningse internetbedrijven doen het Goud


Bron: RTVNoord

News

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Booking.com en Expedia kunnen hun borst natmaken: Hotelchamp is dé Challenger van Nederland. 'Deze prijs is ons op het lijf geschreven.' Met een daverende pitch won Kristian Valk woensdag in de Rode Hoed in Amsterdam de..

Read more

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Amsterdam-based SaaS startup for the hotel booking industry Hotelchamp secured a 1.75 million euro seed investment from several informal investors. The money will be used to continue its growth. Founded in 2015 by Kristian Valk..

Read more

1,3 miljoen euro voor Nederlandse securitystartup Zerocopter

1,3 miljoen euro voor Nederlandse securitystartup Zerocopter

De Nederlandse securitystartup Zerocopter heeft een investering van 1,3 miljoen euro opgehaald. Met het online platform kunnen bedrijven hun online beveiliging testen. Na een dik jaar heeft Zerocopter-oprichter Junior Meijering zijn eerste grote investering binnen...

Read more

Ace and Tate verdubbelt aantal brillenwinkels: ‘Een unieke kans’

Ace and Tate verdubbelt aantal brillenwinkels: ‘Een unieke kans’

Twaalf uur per dag hard werken op kantoor, 's avonds nog even wat mailtjes beantwoorden, in het weekend de winkels bezoeken en constant bezig zijn met nieuwe ideeën: Mark de Lange, oprichter van het Nederlandse..

Read more