31 July 2015

eFaqt startup van de week

eFaqt startup van de week
31 July 2015

eFaqt startup van de week

Pagina na pagina lezen, een muziekje op de achtergrond en belangrijke zinnen markeren. Goed bezig. Of niet? Vaak weet je na een paar pagina’s niet meer wat je hebt gelezen. Christiaan Henny (30) vond een effectieve manier van studeren en wilde dit delen. En dus bedacht hij eFaqt, een platform dat belooft dat je 60 procent sneller en beter gaat leren.

“Ik was geen uitblinkende student en haalde geen hoge cijfers. Op een gegeven moment kreeg ik daarom een studiecoach. Hij legde me uit hoe ik moest leren en daarna haalde ik steeds heel hoge cijfers. Het is eigenlijk zo gemakkelijk, je moet het alleen even doorhebben”, zegt Henny. Hij vond dat andere studenten dat ook moesten weten en bedacht een digitale omgeving die studenten en scholieren helpt. De gouden driehoek van studeren staat centraal: herhalen, structuur en jezelf vragen stellen.

Henny is vijf jaar geleden in Groningen begonnen met eFact en na een tijdje naar Amsterdam verhuisd. Hoewel eFaqt nu drie jaar in de markt staat en al 70.000 gebruikers hebben, zien Henny en zijn elf collega’s zichzelf nog steeds als een startup. “Startups groeien zo snel dat ze exploderen, bedrijven groeien rustig. Wij groeien heel hard en zijn steeds aan het verbeteren”, stelt de ondernemer.

Wat is het?
Veel studenten weten niet hoe ze effectief moeten leren. Ze krijgen dure boeken en goede docenten, maar daarna moeten ze het zelf doen. Henny: “Verkeerd leren is de grootste reden dat studenten uitvallen”. Met eFaqt onthoud en begrijp je stof beter. Het is een online notitieboek waarin je samenvattingen maakt, maar ook gebruik maakt van mindmaps, flashcards en herhalingsoefeningen. En dit alles kun je met je studiegenoten delen.Bestaan zulke programma’s niet al? “De programma’s die al bestaan richten zich vooral op het leren van woordjes. Bij ons kun je juist de gamma vakken zoals geschiedenis, economie of aardrijkskunde goed leren. Daarnaast hebben wij alle trucjes die al bestaan samengevoegd in één platform”, zegt Henny.

Hoe werkt het?
eFaqt is een soort digitaal schriftje. Je meldt je aan op de site en je kunt beginnen. Je start met de inhoudsopgave van je studieboek. Je klikt op een hoofdstuk en je begint met het maken van samenvattingen en het testen van jezelf via trucjes als mindmaps en flashcards.

“Weinig mensen lezen de inhoudsopgave van hun studieboek, maar dat is juist belangrijk om een overzicht van je studiestof te krijgen. Negentig procent van de studenten weet niet eens hoe het boek heet waaruit ze studeren. Het is alsof je naar Frankrijk rijdt maar de route niet kent. Je hebt totaal geen overzicht en structuur”, aldus Henny.

“Van alle trucjes die we gebruiken is het wetenschappelijk bewezen dat het werkt”, zegt Henny. Ook geeft eFaqt precies aan wanneer het tijd is voor herhalingen of voor een pauze. “Je concentratie wordt gemeten aan de hand van het aantal slagen dat je doet en de snelheid waarop je dat doet. Als je langzamer wordt is het tijd voor een pauze. Dat is ook heel belangrijk”, betoogt de ondernemer.Wat is het verdienmodel?
De simpele versie van eFaqt is gratis, een uitgebreidere versie van eFact kost vijf euro per maand. Henny: “Met de simpele versie kun je alleen aantekeningen maken en oefenen, met de uitgebreidere versie kun je herhalingsoefeningen doen, mindmaps maken en wordt je concentratie gemeten”.

Hoe ziet de toekomst eruit?
Daar is de ondernemer duidelijk over: “Ik hoop dat we in de toekomst gezorgd hebben voor een miljoen diploma’s, dat is het belangrijkst”.

News

Kamerkampioen

Kamerkampioen

Hotelchamp probeert de macht van boekingsites te breken en hotels commissie te besparen. Kasper Middelkoop (34) Is: CMO en oprichter Hotelchamp Favoriete vakantie: Mali Resort op Koh Lipe, Eme Catedral Hotel in Sevilla Kristian Valk..

Read more

Tiqets groeide met duizenden procenten en is daarmee de snelstgroeiende startup

Tiqets groeide met duizenden procenten en is daarmee de snelstgroeiende startup

Voor het tweede jaar op rij is Tiqets de snelst groeiende startup van Nederland. Het liet andere groeibedrijven, waaronder Vandebron en Srprs.me, ver achter zich. Het strijdt nu mee om de titel 'snelst groeiende startup..

Read more

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Booking.com en Expedia kunnen hun borst natmaken: Hotelchamp is dé Challenger van Nederland. 'Deze prijs is ons op het lijf geschreven.' Met een daverende pitch won Kristian Valk woensdag in de Rode Hoed in Amsterdam de..

Read more

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Amsterdam-based SaaS startup for the hotel booking industry Hotelchamp secured a 1.75 million euro seed investment from several informal investors. The money will be used to continue its growth. Founded in 2015 by Kristian Valk..

Read more