8 September 2016

1,3 miljoen euro voor Nederlandse securitystartup Zerocopter

1,3 miljoen euro voor Nederlandse securitystartup Zerocopter
8 September 2016

1,3 miljoen euro voor Nederlandse securitystartup Zerocopter

De Nederlandse securitystartup Zerocopter heeft een investering van 1,3 miljoen euro opgehaald. Met het online platform kunnen bedrijven hun online beveiliging testen.

Na een dik jaar heeft Zerocopter-oprichter Junior Meijering zijn eerste grote investering binnen. De 1,3 miljoen euro is afkomstig van individuele investeerders en wordt gebruikt om het platform verder uit te breiden. "We gaan zo'n tien extra mensen aannemen", aldus Meijering, waarmee het totaal aantal werknemers op twintig moet komen.

Hackers inhuren
Zerocopter is een online platform waarmee bedrijven hun online beveiliging kunnen testen, bijvoorbeeld of een database met gevoelige klantgegevens voldoende is beveiligd. Dit geldt ook voor het testen van de beveiliging van online applicaties, interne communicatie of belangrijke bedrijfsbestanden.

De startup biedt drie functionaliteiten aan. Allereerst kunnen bedrijven via Zerocopter hackers inhuren om de beveiliging te testen. Het bedrijf maakt een budget vrij en hackers kunnen gevonden kwetsbaarheden via het platform aan het bedrijf melden.

Het team van hackers wordt geleid door de 19-jarige Nederlandse hacker Olivier Beg (foto onder), die recentelijk in het nieuws kwam omdat hij vliegtuigmaatschappij United Airlines had gehackt. Hij kreeg een miljoen award miles en vliegt sindsdien praktisch gratis.

De meldingen van hackers worden gecontroleerd door Zerocopter, onder andere of ze kloppen en of de gevonden problemen duidelijk zijn omschreven. Daarmee wordt er een bedrag een de melding gekoppeld, dat varieert tussen de 50 en 1500 euro. "Sommige hackers verdienen bij ons 3000 euro per week", aldus Meijering. Onder andere Nuon is klant bij Zerocopter.

Scanners en meldingen
Het tweede onderdeel bestaat uit een verzameling scanners die de beveiliging van een bedrijf analyseren, bijvoorbeeld of software up-to-date is en of er een gevaarlijke opening in een server wordt gevonden. Een maandelijkse scan kost 200 euro per maand.

Het derde en laatste onderdeel van Zerocopoter biedt de mogelijkheid om een formulier op de website van het bedrijf te plaatsen waarmee hackers kwetsbaarheden kunnen melden. Deze kwetsbaarheden worden vervolgens door Zerocopter gecontroleerd en doorgestuurd naar het betreffende bedrijf.

Daarmee lijkt Zerocopter op het eveneens door Nederlanders opgerichte HackerOne, dat ook hackers aan bedrijven koppelt. In tegenstelling tot HackerOne hanteert Zerocopter vaste prijzen voor gevonden lekken en biedt het de scandienst aan, maar het doel is hetzelfde: de kwaliteiten van hackers inzetten om het internet veiliger te maken.

Feedback in plaats van geld
Zerocopter is in 2015 opgericht en bood het eerste jaar zijn dienst gratis aan in ruil voor feedback van bedrijven. "Inmiddels is het gros van die bedrijven nog steeds klant bij ons", vertelt Meijering, die jarenlang als hacker in dienst is geweest bij bedrijven om hun beveiliging te testen.

De investering van 1,3 miljoen euro wordt ook gebruikt om het platform van Zerocopter te verbeteren. "Het dashboard wordt visueel aantrekkelijker en overzichtelijker gemaakt. Het moet voor bedrijven duidelijker worden hoe hun beveiliging is verbeterd sinds ze bij ons klant zijn."

Bron: RTL Z
Auteur: Daniël Verlaan

News

Kamerkampioen

Kamerkampioen

Hotelchamp probeert de macht van boekingsites te breken en hotels commissie te besparen. Kasper Middelkoop (34) Is: CMO en oprichter Hotelchamp Favoriete vakantie: Mali Resort op Koh Lipe, Eme Catedral Hotel in Sevilla Kristian Valk..

Read more

Tiqets groeide met duizenden procenten en is daarmee de snelstgroeiende startup

Tiqets groeide met duizenden procenten en is daarmee de snelstgroeiende startup

Voor het tweede jaar op rij is Tiqets de snelst groeiende startup van Nederland. Het liet andere groeibedrijven, waaronder Vandebron en Srprs.me, ver achter zich. Het strijdt nu mee om de titel 'snelst groeiende startup..

Read more

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Hotelchamp is Challenger van het jaar

Booking.com en Expedia kunnen hun borst natmaken: Hotelchamp is dé Challenger van Nederland. 'Deze prijs is ons op het lijf geschreven.' Met een daverende pitch won Kristian Valk woensdag in de Rode Hoed in Amsterdam de..

Read more

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Hotelchamp gets €1.75M in seed funding to boost its direct bookings solution

Amsterdam-based SaaS startup for the hotel booking industry Hotelchamp secured a 1.75 million euro seed investment from several informal investors. The money will be used to continue its growth. Founded in 2015 by Kristian Valk..

Read more